U trendu

Italija: Smenjen profesor zbog uvreda bivše ministarke

RIM – Profesor i sindikalni aktivista Paskvale Vespa, smenjen je samo dva dana nakon imenovanja za saradnika u ministarstvu za obrazovanje, piše agencija AGI.

Brza reakcija došla je nakon što je bivša ministarka za obrazovanje Lučija Azolina optužila profesora za seksistice uvrede, napade i pretnje smrću, koje joj je upućivao tokom dve prethodne godine na društvenim mrežama.

Zamenik ministra za obrazovanje, član stranke desnog centra “Liga” Rosano Saso, branio je profesora tvrdnjom da se radi o “simbolu sindikalnog borca za prava prosvetnih radnika koji su bez stalnoga zaposlenja”.

Agencija podseća na jučerasnje saopštenje članova parlamenta iz redova Pokreta pet zvezdica, koji su rekli da je “neprihvatiljivo da osoba koja ne zna gde se zavrsava političko neslaganje a počinje verbalna agresija, radi za vladu”.

Bivša ministarka Azolina je u intervjuju za list “La Stampa” izjavila da je razočarana što nije dobila veću podršku od koleginica političarki i u tom kontekstu pomenula je liderku stranke desnog centra “Frateli d’Itaija” Đorđu Meloni.

“Kada je Đorđa Meloni bila napadnuta na sličan načina, ja sam javno stala u njenu odbranu. Međutim, sada od koleginica iz desnog centra nema solidarnosti, samo tišina koja za mene mnogo govori”, rekla je Lučija Azolina.

Azoilina je kazala da nije dovoljno da se agresivni profesor otpusti iz vlade, već traži i izvinjenje kolega članova stranke “Liga” koji su ga podržali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.