U trendu

Italijanska vlada od 26. aprila ublažava antikovid mere

RIM – Italijanska vlada pripremila je novi paket mera, koji predviđa od 26. aprila ”veliko otvaraje”, to jest značajno ublažavanje strogih anti-kovid mera.

List leve orjentacije “Il Manifesto” piše da je premiejr Mario Dragi odluku doneo zbog velikog pritiska ljudi koji protestuju na trgovima širom Italije, kao i članova koalicione vlade iz stranaka desnog centra, a uprkos upozorenjima naučnika koji veruju da je još rano.

“Premijer Dragi se pokazao mnogo manje pragmatičan nego što tvrde oni koji ga hvale. Jak predsednik vlade bi znao i mogao da se odupre pritiscima. Vlada je morala da sačeka veću imunizaciju stanovništva”, piše list.

Posebnu kritiku izazvala je tvrdnja ministarke Elene Boneti da je vlada, donoseći nove mere, “računala sa mogućnošću povećanja broja zaraženih”.

Tim povodom sindikalni aktivista Dzordzo Kremaši pita “koliko tačno ljudskih života treba da bude žrtvovano da bi se postigao uračunati rizik zbog preranog otvaranja proizvodnih aktivnosti”.

Lider stranke desnog centra “Mateo Salvini”, prenosi agencija Ansa, izjavio je da je “najavljeno otvaranje i početak proizvodnih aktivnosti tek polovina plana i najavljujje za početak maja otvaranje i aktivnosti u zatvorenim prostorima”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.