U trendu

Izabran novi ministar unutraĆĄnjih poslova u Ukrajini

KIJEV – Parlament Ukrajine danas je izabrao poslanika vladajuće stranke Denisa Monastirskog za novog ministra unutraĆĄnjih poslova koji je tom prilikom obećao da će preduzeti mere protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Predsednik Volodimir Zelenski izabrao je Monastirskog da zameni Arsena Avakova, koji je bio na toj funkciji od 2014. godine, a koji je podneo ostavku ranije ove nedelje, prenosi Rojters.

Kako se navodi, Monastirski je rekao parlamentu da će se njegovi ciljevi kao ministra unutraơnjih poslova sastojati od borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i da će uklanjati korumpirane zvaničnike iz policijskih snaga bivơe Sovjetske republike.

„Nemilosrdno ću se boriti protiv onih koji, suprotno zakletvi, koriste svoju moć za sopstveno bogaćenje i krĆĄenje ljudskih prava“, rekao je Monastirski poslanicima.

Zelenski i Avakov nisu komentarisali razloge promena ministra, a njih dvojica su se sukobili poslednjih nedelja oko istrage ubistva istraĆŸivačkog novinara u bombaĆĄkom napadu u centru Kijeva 2016. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.