U trendu

Izrael gađao ciljeve Hamasa, iz Gaze lansirane rakete

TEL AVIV – Izrael je rano jutros izveo vazdušne napade na Gazu, nakon što je nekoliko raketa ispaljeno sa palestinske teritorije na Izrael, saopštili su zvaničnici Hamasa i izraelski vojni izvori, prenosi Rojters.

Pogođena su dva kampa za obuku koje koristi Hamas, islamistička organizacija koja vlada okupiranom enklavom, i nije bilo prijavljenih žrtava, rekli su očevici britanskoj agenciji.

Hamas je u saopštenju poručio da će izraelsko bombardovanje samo ohrabriti Palestince da se „odupru okupaciji i pojačaju podršku Jerusalimu i njegovom narodu“, navodi Rojters.

Izraelski ratni avioni gađali su bezbednosni punkt i deo podzemne lokacije koja se koristi za proizvodnju raketnih motora, navodi se u saopštenju izraelske vojske.

Iz Gaze je tokom noći ispaljeno nekoliko raketa. Izrael je presreo četiri rakete ispaljene rano jutros, saopštila je vojska.

Ranije je raketa, koja je lansirana iz Gaze pogodila južni Izrael i pričinila manju štetu na stambenom objektu, ali nije bilo povređenih osoba, saopštila je izraelska policija.

Nijedna frakcija iz Gaze nije preuzela odgovornost za drugi ovakav napad u nekoliko dana, prenosi Rojters.

Porast nasilja u Izraelu i na okupiranim palestinskim teritorijama izazvao je strah od izbijanja novog većeg sukoba, a od marta izraelske snage su ubile najmanje 29 Palestinaca u akcijama na Zapadnoj obali, dok je u u nizu smrtonosnih palestinskih uličnih napada život izgubilo 14 ljudi u Izraelu, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar