U trendu

Izrael: Hamas promašio cilj, nastradala porodica Palestinaca

TEL AVIV – Predstavnik izraelske vojske, potpukovnik Džonatan Konrikus izjavio je danas da je „misteriozna eksplozija“ u kojoj je prvog dana sukoba poginulo osam članova jedne palestinske porodice, zapravo palestinska raketa koja je promašila cilj, a ne izraelski raketni udar.

Potpukovnik Konrikus tvrdi da je raketa ispaljena iz Gaze i da je eksplodirala u Gazi, navodeći da su tada poginuli „skoro svi članovi jedne palestinske porodice“, preneo je AP.

Jedan visoki oficir izraelske vojske, koji je zahtevao anonomnost, danas je izjavio da je otvorena istraga o ovom slučaju i dodao da izraelska avijacija nije dejstvovala na područje Beit Hanun gde se dogodila ova smrtonosna eksplozija.

On je istakao da je oko 700 raketa palestinskog Hamasa, otpirlike jedna petina ukupnog broja ispaljenih raketa, promašila ciljeve u Izraelu i eksplodirala u samoj Gazi, ne navodeći koliko je Palestinaca stradalo u tim eksplozijama.

U dosadašnjim izraelskim napadima poginulo je 219 Palestinaca, među njima 63 dece i 36 žena, a 1.530 ljudi ranjeno, navodi se u saopštenju ministarstva zdravstva u Gazi, ali nema podataka koliko je pripadnika Hamasa među poginulima.

Izraelski zvaničnici tvrde da je Hamas odgovoran za pogibije civila, jer svoje raketne napade izvodi iz stambenih četvrti i ističu da je u Izraelu poginulo 12 ljudi, od kojih 10 od raketnih udara na naseljena mesta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.