U trendu

Izrael: Napad na Siriju prikladan odgovor na navodni hemijski napad

Izrael je danas saopštio da je zajednički udar SAD, Velike Britanije i Francuske na Siriju bio „prikladan“ odgovor na navodni hemijski napad i upozorio da akcije Damaska dovode tu zemlju u opasnost od novih udara, uključujući i one protiv rukovodstva.
„Prošle godine je predsednik (SAD Donald) Tramp jasno stavio do znanja da upotreba hemijskog oružja prelazi crvenu liniju. Prošle noći, predvodjene Amerikancima, SAD, Francuska i Velika Britanija su postupile dogovarajuće“, navedeno je u saopštenju neimenovanog zvaničnika u Jerusalimu, preneli su izraelski mediji.

„Sirija nastavlja da izvodi ubilačke akcije i da bude baza za te i druge akcije, ukjučujući one od strane Irana, koje dovode njenu teritoriju, snage i rukovodstvo u opasnost“, dodaje se u kratkom saopšenju.
Napad se dogodio za vreme jevrejskog dana odmora, šabata u Izraelu, kada se izraelski premijer Benjamin Netanjahu uzdržava od davanja zvaničnih saopštenja.

Medjutim, saopštenje neimenovanog zvaničnika dato je samo nekoliko sati nakon što je Tramp objavio zajedničku operaciju SAD, Velike Britanije o Francuske na čijoj meti je bio režim Bašara Asada zbog navodne upotrebe hemijskog oružja protiv civila da ga zastraši kako se to ne bi ponovilo, javili su izraelski mediji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.