U trendu

Izrael napao vojne polozaje oko Damaska, poginula tri vojnika

DAMASK – Izrael je tokom noći izveo vazdušne napade na sirijske vojne položaje oko Damaska, u kojima su ubijena tri vojanika, a ranjeno još sedam, dok je pričinjena značajna materijalna šteta, prenosi AP.

Sirijski državni mediji u izveštaju o ovom napadu, citirali su vojnog zvaničnika koji je rekao da su rakete ispaljene nešto posle ponoći sa sirijske Golanske visoravni, koju je okupirao Izrael, i naveo da je sirijska PVO uspela da obori neke od projektila .

Izrael, koji je do sada izvršio stotine napada na ciljeve unutar teritorije Sirije tokom građanskog rata u toj zemlji je jednostrano anektirao Golansku visoravan 1981. godine, koja je od glavnog grada Damaska udaljeno oko 60 kilometara.

To je za Izrael odlična strateška tačka sa koje može da kontroliše pokrete sirijske vojske u napadima, za koje tvrdi da su usmerene na baze proiranskih savezničkih milicija, kao što je libanski Hezbolah, koji se bori na strani snaga sirijskog predsednika Bašara Asada, prenosi Rojters.

U junu, izraelski vazdušni napadi privremeno su obustavili rad međunarodnog aerodroma u Damasku, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar