U trendu

Jaki vetrovi izazvali štetu i poremećaje struje u zapadnoj Evropi

U Francuskoj je 250.000 domaćinstava ostalo danas bez struje, a vozovi su zaustavljeni od Normandije do regiona Pariza zbog jakih vetrova koji su zahvatili delove zapadne Francuske, Holandije i Belgije.

Lokalni mediji javili su da je četvoro ljudi povredjeno u holandskom gradu Barendrehtu, južno od Roterdama kada su jaki naleti vetra rano jutros otkidali crepove s krovova i čupali drveće u stambenim četvrtima.

Oluja je počela juče popodne udarom na obalu Bretanje i tokom noći se kretala ka istoku, rušeći drveće i krovove u nekim oblastima, pokazuju snimci objavljeni preko interneta.

Francuska meteorološka služba i za danas daje upozorenje za nevreme na severoistoku zemlje koji se graniči sa Nemačkom i Belgijom.

Jačina vetra dostigla je 175 kilometara na sat u Fekanu u Normandiji, javila je meteorološka služba.

Elektrokompanija Enedis javila je da je jutros bez struje 250.000 domaćinstava.

Saobraćanje vozova poremećeno je u regionu Normandije i Šampanj-Arden, kao i u nekim delovima regiona Pariza, javila je francuska nacionalna železnica SNCF.

Holandska železnička mreža takodje je jutros poremećena zbog drveća koje je palo na šine.

Vatrogasci u belgijskom gradu Vesterheku blizu holandske granice napisali su u tviter poruci da su ih noćas zvali desetinama puta radi otklanjanja štete od oluje.

Nacionalna meteorološka služba Nemačke upozorila je da su naleti vetra do 105 kilometara na sat na severu i severoistoku zemlje i do 120 kilometara na sat u planinskim delovima, ali da za sada nema izveštaja o nekoj znatnijoj šteti.

Dva zoološka vrta u Berlinu zatvorena su iz predostrožnosti danas zbog najavljenog jakog vetra i životinje su uvedene unutra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar