U trendu

Jandroović: Svi smo mi Hrvatska

ZAGREB – Predsednik parlamenta Gordan Jandroković izjavio je danas na svečanoj sednici, povodom Dana sabora i 30 godina od proglašenja hrvatske samostalnosti od SFRJ, da svi poslanici treba da traže rešenja koja će Hrvatsku učiniti boljom zemljom, jer, kako je rekao „svi smo mi Hrvatska“.

Kolegama u Saboru je porucio da zajednicki treba da vode racuna da svojim postupanjem snaže institucije države, razvijaju kulturu saradnje, pa i kompromisa kad je nužan. „Isključivošću, radikalizmom, probleme nećemo moć da rešavamo“, rekao je Jandroković.

Istakao je da u predstojećem vremenu ima i drugih izazova, dogadaju se, kazao je, klimatske promene, prirodne katastrofe, geopolitička situacija se menja.

„Moramo pratiti i šta se oko nas dogada, pogotovo u našem susedstvu koje je turbulentno, sve su to teme koje će obeležiti iduće godine, pa i decenije i ljudi koji će sedeti u Saboru moraće za te izazove tražiti rešenja, naveo je Jandroković, prenela je Hina.

Kao kratkorocne ciljeve naveo je izazov obnove od zemljotresa, niz zakona vezanih za ulazak u Šengen i evro, a posebna će se pažnja, rekao je, posvetiti poziciji Hrvata u BiH. „Moramo ocuvati njihovu konstitutivnost i ravnopravnost, otvaraju se i pitanja položaja Hrvata u Srbiji“, rekao je, između ostalog, Jandroković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.