U trendu

Jerevan: Situacija na granici relativno mirna

JEREVAN – Situacija na jermensko-azerbejdžanskoj granici, gde je ranije prijavljena pucnjava, relativno je mirna, saopštila je danas pres služba jermenskog ministarstva odbrane.

„U 19.00 po lokalnom vremenu, situacija u istočnom delu jermensko-azerbejdžanske granice, gde su azerbejdžanske trupe pokušale da napreduju ranije u toku dana, je relativno mirna. Nema pucnjave, pregovori su u toku. Nema žrtava sa jermenske strane“, navela je jermenska strana, prenosi TAS S.

Ministarstvo je negiralo vest koja se pojavila na društvenim mrežama, da su azerbejdžanska oklopna vozila upala na jermensku teritoriju.

Iz Jerevana su ranije dodali da su oko 13 sati po lokalnom vremenu azerbejdžanske trupe pokušale ofasnzivu na granici, nakon čega je došlo do intenzivne razmene vatre.

Pregovori o smirivanju situacije su u toku, uz posredstvo ruske strane.

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane je danas saopštilo da je odbijen pokušaj jermenske vojske da sakupi trupe i vozila u oblasti Lačin na granici između dve zemlje.

„Azerbejdžanska vojska je posmatrala kako se gomilaju jermenske trupe i vozila. Naša vojska je preuzela hitne mere da spreči novu provokaciju jermenske strane. Kao rezultat, jermenski vojnici su bili primorani da napuste teritoriju“, saopšteno je iz Bakua.

Prema ministarstvu, situaciju kontroliše azerbejdžanska armija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar