U trendu

Jermenija potvrdila sprovođenje sporazuma sa Azerbejdžanom

JEREVAN – Sporazum o prekidu vatre na istočnom frontu Jermenije i Azerbejdžana generalno se poštuje i situacija je relativno stabilna, navodi se u današnjem saopštenju ministarstva odbrane Jermenije.

„Danas od 10.00 cašova po lokalnom vremenu situacija duž istočne granične zone Jermenije, gde su ranije bili jermenski položaji napadnuti od strane jedinica azerbejdžanskih oružanih snaga, relativno je stabilna i sporazum o prekidu vatre se generalno poštuje“, navodi se u saopštenju, prenosi TAS S.

Jermensko ministarstvo odbrane takođe napominje da je to posledica vojne akcije izvedene 16. novembra u kojoj je „izbačeno iz stroja oko 70 neprijateljskih vojnika i uništena neprijateljska vojna oprema koju čine četiri oklopna transportera BTR, oklopno vozilo Send Ket i pet automobila marki Kamaz, Ural, UAZ“.

U saopštenju se navodi da je na jermenskoj strani jedna osoba poginula, a 13 vojnika zarobljeno, kao i da je tokom vojne akcije izgubljen kontakt sa još 24 vojnika čija sudbina za sada nije poznata.

„U toku su intenzivni napori i potraga za jermenskim vojnicima. Dva borbena položaja je preuzeo protivnik“, navodi se u saopštenju i dodaje da su u toku pregovori uz posredovanje Rusije, smirivanje situacije i vraćanje zarobljenih jermenskih vojnika.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je franije da je sedam azerbejdžanskih vojnika poginulo, a 10 ranjeno u jučerašnjim pograničnim sukobima sa Jermenijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar