Još jedan problem na letu Boinga 777, prinudno sleteo u Moskvu

MOSKVA – Jedan avion tipa „boing 777“ hitno je prinudno sleteo u Moskvu u ranim jutarnjim satima danas nakon što je pilot prijavio problem s motorom, prenosi TAS S na osnovu izveštaja ruskih medija.

Agencija navodi da je Interfaks, pozivajući se na anonimni izvor, saopštio da je pilot na letu iz Hongkonga za Madrid prijavio kvar na jednom od senzora za upravljanje motorom i zatražio hitno sletanje na moskovski aerodrom Šeremetjevo, a avion koji je prevozio i teret i putnike, sleteo je bezbedno i niko nije povređen.

Američka federalna administracija za vazdušni saobraćaj (FFA) izdala je upozorenje za avione tipa „boing 777“ nakon prošlonedeljnog otkazivanja jednog motora na letu 328 kompanije „Junajted“ iznad Denvera u Koloradu koji je uspeo da sleti na aerodrom i naredila hitnu inspekciju takvih letelica.

„Junajted“ 328 prevozio je 231 putnika za Honolulu kada je pretrpeo kvar na desnom motoru. Putnici na letu iz Denvera opisali su veliku eksploziju ubrzo nakon poletanja kao i da je avion počeo da se snažno trese i gubi visinu, ali je srećom uspeo bezbedno da se vrati na aerodrom dok su delovi motora padali po predgrađu tog grada.

Kompanija „Boing“ je saopštila da su istragom utvrđeni tragovi „zamora metala“ na njihovom avionu „777“ kome je otkazao jedan od motora ubrzo nakon poletanja u Denveru i preporučio privremeno prizemljenje svih letelica tog tipa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.