U trendu

Junker osudio napad u Finskoj

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker osudio je danas napad na finski grad Turku.

Sa velikom zabrinutošću smo primili vest o nasilanom napadu na Turku i dok čekamo detalje, snažno osuđujemo ovaj neisporovocirani napad, koji se dogodio samo 24 časa nakon užasa u Španiji, izjavio je Junker, preneo je Rojters.

Dve osobe su preminule, a šest je povređeno u napadu nožem u finskom gradu Turkuu, na zapadu zemlje, saopštila je policija.

„Ima osam žrtava u napadu nožem. Dve osobe su preminule, a šest je povređeno“, saopštila je policija tog grada na Tviteru, a prenosi agencija Frans pres.

Nakon što je finska policija upucala u noge i uhapsila jednog muškarca koji je nožem izbo i povredio više osoba u Turkuu, poslato je upozorenje da bi još nekoliko napadača moglo biti na slobodi.

Finsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je, nakon ovog napada, podignut nivo bezbednosti u čitavoj zemlji, a policija je preko Tvitera upozorila građane da izbegavaju centar tog grada.

Finska nacionalna televizija Ile obavestila je da je centar Turkua zatvoren, a svedoci napada su rekli kako su videli tela na zemlji u tom delu grada, prenosi AFP.

„Vlada pomno prati situaciju u Turkuu i policijske operacije su u toku“, tvitovao je Juha Sipila pre sastanka u kabinetu, prenosi AFP.

MTV3 televizija obavestila je da je policija podigla nivo obezbeđenja na aerodrumu u Helsinkiju, kao i na železničkim stanicama.

U 2012. godini tadašnji finski premijer Jirki Katajne izbegao je napad nožem u Turkuu tokom izborne kampanje za opštinske izbore, a napadač je bio psihički poremećen i nije podignuta optužba protiv njega, podseća AFP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar