U trendu

Kako se Donald Tramp osvetio Lindziju Grejamu

Američki biznismen i potencijalni kandidat Republikanske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp osvetio se suparniku Lindziju Grejamu, koji se drznuo da ga kritikuje, javno objavivši njegov privatan broj telefona.

Tramp je pred TV kamerama, tokom kampanje u Južnoj Kalorini, pokazao i pročitao Grejamov privatan broj mobilnog telefona, nakon što ga je senator nazvao „najvećom budalom na svetu“.

Senator Grejam, koji je ubrzo primio veliki broj poziva, našalio se da sada mora da kupi novi telefon.

Milijarder Tramp je sada u sukobu sa većinom drugih kandidata Republikanske stranke, a ovo je bio samo poslednji u nizu njegovih ispada i zapaljivih komentara, navela je agencija AP.

Portparolka Grejama, Britani Bramel, potvrdila je da je Tramp obelodanio pravi broj telefona i da mu je ubrzo govorna pošta bila puna poruka.

„Najverovatnije ću uzeti novi telefon. Da li da to bude ajfon ili android“, objavio je na Tviteru Grejam.

Prethodnog vikenda Tramp je ismevao iskustvu senatora iz Arizone Džona Mekejna, inače republikanskog predsedničkog kandidata 2008. godine, kao ratnog zarobljenika u Vijetnamu.

Tramp je juče, u govoru pred više stotina pristalica u Blaftonu u Južnoj Kalorini, ponovo napao Mekejna, optuživši ga da je „mekan prema ilegalnim imigrantima“.

Nije štedeo reči ni za bivšeg guvernera Teksasa Rika Perija za kog je rekao da nije inteligentan, a za bivšeg guvernera Floride Džeba Buša nazvao je slabićem.

Mekejn je naveo da više neće odgovarati na Trampove kritike.

Trci za nominaciju za predsednika SAD, u kojoj je 16 republikanaca, poslednji se juče priključio i guverner Ohaja Džon Kejsik, poreklom Hrvat.

Glas Amerike navodi da je reč o najvećem broju republikanskih kandidata poslednjih decenija, bez jasnog favorita, dodajući da trenutno najveću podršku, sudeći po anketama, imaju Donald Tramp, Džeb Buš i guverner Viskonsina Skot Voker.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.