U trendu

Kineska vojna avijacija izvela vežbe oko Tajvana

Avioni kineskog vojnog vazduhoplovstva tokom vikenda su u dva navrata izveli vežbe oko Tajvana, leteći pored južnog roga tog ostrva a zatim oko njegovog severa, u blizini Japana, javlja Rojters, prenoseći saopštenje tajvanskog ministarstva odbrane.

Dva kineska transportna vojna aviona danas su izvela let kroz kanal Baši između Tajvana i Filipina, posle čega su prišla japanskom ostrvu Mijako, krećući se ka severu Tajvana – gde su im se priključila dva kineska lovačka aviona – da bi se potom vratila u bazu, navodi ministarstvo.

Dan pre toga, istom rutom let su izveli kineski bombarderi i transportni avioni, dok su lovački avioni i avioni za rano upozorenje leteli samo kroz kanal Baši, navelo je takođe ministarstvo.

Tajvanske snage su ispratile ove vazduhoplovne vežbe i na odgovarajući način odgovorile na njih, navelo je ministarstvo, dodajući da nema razloga za uznemirenost.

Kina, čije su vazduhoplovne snage tokom proteklih nekoliko meseci izvele niz vežbi oko Tajvana i južnih japanskih ostrva, još se nije oglasila povodom najnovijih vežbi, navodi Rojters.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike