U trendu

Kineski premijer razgovarao sa izvršnim predsednikom Svetskog foruma

Kineski premijer Li Kećijang rekao je u razgovoru sa izvršnim predsedavajućim Svetskog ekonomskog foruma Klausom Švabom da je saradnja Kine i Foruma prešla put od preko četiri decenije, gotovo u tandemu sa reformama i procesom otvaranja Kine.

Na virtuelnom sastanku, u utorak, Li je istakao da se svetski razvoj trenutno suočava sa mnogo neizvesnosti i destabilizujućih faktora, ali svetski mir i razvoj, interakcija i razmena među državama su zajednička želja ljudi i preovlađujući trend tog vremena, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

„Međunarodna zajednica treba da učvrsti poverenje, zaštiti mir i stabilnost i zajednički se suoči sa izazovima bližim dijalogom i komunikacijom“, rekao je Li.

Li je rekao da Kina ceni dosledan fokus Foruma na ekonomski razvoj i čvršću saradnju sa Kinom, a dublja saradnja između dveju strana će pomoći da se svetu pošalje pozitivna poruka o rastu ekonomije i poboljšanju života.

Premijer je rekao da će Kina ostati posvećena fundamentalnoj nacionalnoj politici otvaranja i da će raditi sa svim stranama na intenziviranju dijaloga i komunikacije kako bi se stvorili uslovi za saradnju na obostranu korist.

Napomenuvši da je Forum održavao dobro partnerstvo sa Kinom više od četiri decenije, Švab je rekao da je Forum spreman da produbi saradnju sa Kinom kako bi promovisao globalni dijalog, iskoristio ulogu poslovne zajednice, unapredio globalnu i regionalnu razmenu i saradnju, i igrao pozitivnu ulogu u suočavanju sa klimatskim izazovima, promovišući transformaciju industrije i unapređujući socijalnu pravednost, navodi CMG.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.