U trendu

Klinton potrošila 18 miliona dolara za tri meseca kampanje

Hilari Rodam Klinton potrošila je više od 18 miliona dolara i angažovala stotine ljudi u prva tri meseca predsedničke kampanje, čime njena organizacija daleko nadmašuje rivale i među demokaratama i medju republikancima.

Novac u ovoj kampanji za Hilari Klinton nije problem, jer je samo za deo kampanje u kojoj se bori za poziciju demokratskog kandidata skupila 46 miliona.

Od kako je objavila kandidaturu u aprilu, bivša državna sekretarka uposlila je ljude u svih 50 američkih država, od kojih većina ipak radi u skupom sedištu kampanje, koje se prostire na 7.432 m2 u njujorškom Bruklinu.

Osim što plaća zarade za 343 zaposlenih, njena kampanja uložila je puno u izgradnju digitalne platforme i platila akcije koje pokazuju njene dosadašnje rezultate.

Strategija koju Hilari Klinton vodi usmerena je na dobijanje predsedničkih izbora sledeće godine. Što se stranačke kandidature tiče, ona je izraziti  favorit – neizvesnosti oko njene kandidature nema.

U poređenju s njenom kandidaturom pre osam godina, kada je izgubila stranačku trku od Baraka Obame, njeni troškovi su sada značajno veći.

U kandidaturi za izbore 2008. u prva tri meseca Klintonova je potrošila 14 odsto od 36 miliona evra, koliko je tada prikupila za stranačke izbore, dok je ovoga puta za prva tri meseca potrošila skoro 40 odsto od 46 miliona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.