U trendu

Knežević: Optužbe Katnića su brutalna neistina

PODGORICA – Predsednik Odbora za bezbednost i odbranu i poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević izjavio je danas da je brutalna neistina informacija da je odao tajne podatke na sednici tog Odbora, za šta ga je optužio glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

„U nedostatku argumenata i potpuno razgolićen nepobitnim dokazima o svojoj nameri da prikrije tragove koji vode do Mila Đukanovića i Duška Markovića, a koji se odnose se na aferu prisluškivanje, Milivoje Katnić je izrekao brutalnu neistinu da sam odao tajne podatka na sednici Odbora za bezbednost i odbranu“, poručio je Knežević Katniću, prenosi RTCG.

Knežević tvrdi da su tajne podatke sa sednice Odbora za bezbednost i odbranu objavile podgoričke Vijesti i izražava sumnju da ih je Milivoje Katnić plasirao i uverenje da će istina biti obelodanjena nakon nezavisne istrage novog tužilaštva.

On je pozvao nadležne organe da pokrenu istragu o tome kako su se u Vijestima pojavile informacije sa sednice Odbora uz „filovane spinove kako bi se skrenuo pravac istrage sa Mila Đukanovića i Duška Markovića“.

„Ako sam ja obelodanio tajne podatke, kako tvrdi SDT, a tvrdim da nisam, pozivam Milivoja Katnića da se odmah pokrene postupak protiv mene i (obećavam) da se neću pozivati na poslanički imunitet. Vreme je za pravdu, ali i da vidimo ko je špijun i ko izdajnik Crne Gore. Za sebe i za svoju porodicu znam da to nismo“, zaključio je Knežević.

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je ranije danas da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić poručio da više neće prisustvovati ni učestvovati u radu skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, kojima predsedava predsednik ovog odbora, poslanik i jedan od lidera DF Milan Knežević.

Kao razlog za to se navodi da je Knežević na danas održanoj konferenciji za novinare izneo detalje sa jučerašnje sednice tog skupštinskog tela čime je, kako se tvrdi, ugrozio postupke koji se vode pred Specijalnim državnim tužilaštvom.

Prema oceni Specijalnog državnog tužilaštva, Knežević je „teško zloupotrebio“ informacije koje je čuo na jučerašnjoj sednici, što će, kako kažu, biti „detaljno analizirano“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.