U trendu

Knežević: Sankcije akademcima zbog pesama o Kosovu

PODGORICA – Polaznici Policijske akademije koji su nakon utakmice Srbija – Crna Gora, uz pesme o Kosovu i Metohiji slavili pobedu srpskih rukometašica biće sankcionisani tokom naredne sedmice, saopštio je vršilac dužnosti direktora te obrazovne ustanove Svetozar Knežević.

Knežević u saopštenju kaže da je Policijska akademija preduzela niz mera i radnji iz svoje nadležnosti, u cilju rasvetljavanja događaja i sankcionisanju vinovnika. Osudivši ponašanje polaznika Policijske akademije nakon završene rukometne utakmice između Crne Gore i Srbije, Knežević kaže da je rukovodstvo Akademije, istog trenutka nakon saznanja za događaj, identifikovalo vinovnike incidenta i pokrenulo postupke za njihovo sankcionisanje.

„Održano je više sastanaka sa polaznicima Policijske akademije, pri čemu je svima jasno saopšteno da je naneta velika šteta ugledu Policijske akademije kao i državi Crnoj Gori. Po hitnom postupku održana je sednica Nastavničkog veća Policijske akademije, koje je zauzelo jedinstven i jasan stav da osuđuje pomenuti događaj i da se skladu sa Pravilnikom o kućnom redu polaznici adekvatno sankcionišu. Konačnu odluku o kažnjavanju vinovnika incidenta Nastavničko veće donijeće u toku naredne sedmice, po prikupljanju svih potrebnih informacija“, navodi Knežević.

U ime Policijske akademije Knežević se izvinio crnogorskoj javnosti, a posebno, kako je naveo, „našim lavicama“, koje su nam nebrojeno puta donele mnogo sreće i radosti i svojom požrtvovanošću i zalaganjem bile uzor mladim generacijama, kao i našim akademcima kako se bori za grb i dres Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar