U trendu

Komsić o ambicijama HR: Što je babi milo to joj se i snilo

SARAJEVO – Hrvatski član Predsedništva BiH, koji je u to najviše državno telo izabran glasovima Bošnjaka, Željko Komšić, komentarisao je danas ambicije Zagreba, predsednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, u vezi sa izmenama Izbornog zakona BiH, rečima „što je babi milo, to joj se i snilo“.

„Mi imamo još nepotvrđenu najavu da bi Šarl Mišel, predsednik Saveta Evrope trebalo da dođe u BiH, ali tema njegovog dolaska definitivno nije Izborni zakon. Nema takve najaeve, a i da ima mislim da su Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije i Mišel daleko pametniji ljudi da bi upali u takvu vrstu blata u koje smo upali potpuno nepripremljeni razgovorima o izmeni Izbornog zakona, ucenama Zagreb i HDZ-a kada je reč o tome”, naveo je Komšić.

On je to rekao novinarima na Sarajevskom biznis forumu koji je počeo danas, preneli su sarajevski mediji.

Osim, kako kaže, ako ne postoji nešto o čemu nije obavešten ili ne zna.

Izbori u BiH su raspisani za 2. oktobar i najverovatnije će biti održani po postojećem Izbornom zakonu, jer Bošnjaci i Hrvati ni nakon višemesečnih pregovora, uz posredovanje međunarodnih predstavnika, nisu uspeli da se dogovore o izmni Izbornog zakona.

Hrvati insistiraju na reformi izbornog zakonodavstva kako se ne bi ponovilo da hrvatske predstavnika u državne i federalne organe biraju predstavnici bošnjačkog naroda, kao što je na poslednjim izborima to bio slučaj sa Komšićem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.