U trendu

Komšić: Očekujem od Vlade CG da se ogradi od čina premijera

SARAJEVO – Član Predsedništva BiH Željko Komšić ocenio je danas kao izraz dubokog nepoštivanja Bosne i Hercegovine i odluka Ustavnog suda BiH, čestitke koje je, prema navodima medija, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić uputio povodom Dana Republike Srpske predsednici RS Željki Cvijanović.

„Nepoštovanje odluka Ustavnog suda BiH predstavlja krajnji izraz nepoštovanja države Bosne i Hercegovine. Očekujem od Vlade Crne Gore da se u najkraćem mogućem roku ogradi od čina premijera Crne Gore koji je direktno usmeren protiv suvereniteta države Bosne i Hercegovine“, izjavio je Komšić.

Portal Klix.ba preneo je da je Komšić dodao da su izvinjenje građanima BiH dužni da upute i koalicioni partneri Krivokapića zbog veličanja datuma koji, kako tvrdi član Predsedništva BiH, „u kolektivnoj svesti građana BiH nije ništa drugo nego datum koji simboliuje početak velikosrpske agresije nad BiH i početak sprovođenja genocidnog projekta te politike“.

Više medija objavilo je danas, pozivajući se na Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS) da je predsednica RS Željka Cvijanović kazala da joj je Krivokapić čestitao Dan RS, javljaju podgoričke „Vijesti“.

Portal CdM objavio je ranije danas da Krivokapić javnost nije obavestio o čestitki i da čestitku nije objavio na svom Tviter nalogu, kako to obično čini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.