U trendu

Konašenkov: Eliminisano više od 200 ukrajinskih vojnika

MOSKVA – Portparol Ministarstva odbrane Ruske Federacije Igor Konašenkov saopštio je danas da su snage pod kontrolom Moskve eliminisale više od 200 ukrajinskih vojnika u dejstvima u Ukrajini.

„U borbenim dejstvima na pravcu Nikolajev-Krivi Rog, tokom proteklog dana ubijeno je preko 200 ukrajinskih vojnika. Uništeno je 14 tenkova, 16 borbenih oklopnih vozila i sedam motornih vozila“, saopštio je Konašenkov.

Naveo je da su pripadnici ruske vojske zaplenili dva tenka, jedno borbeno vozilo pešadije i sistem za deminiranje UR-77, kao i da se 18 ukrajinskih vojnika predalo.

Konašenkov ističe i da su ruske snage uništile dve radarske stanice ukrajinske vojske na teritoriji samoproglašene Donjece Narodne Republike (DNR), uključujući radar za otkrivanje ciljeva na malim visinama.

„Na teritoriji sela Berhovka u Donjeckoj Narodnoj Republici uništen je protivbaterijski radar AN/TPK-36 američke proizvodnje“, rekao je Konašenkov.

Portparol ruskog ministarstva odbrane naglašava da je radar ST-68UM za otkrivanje ciljeva na malim visinama uništen u reonu naselja Nikanorovka u DNR.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.