U trendu

Konašenkov: Kijev napravio niz lažnih video snimaka

MOSKVA – Uz britansku podršku, Kijev je napravio niz video snimaka koji „podižu moral“ zapadne i ukrajinske javnosti, stvarajući utisak o visokoj efikasnosti zapadnog oružja, saopštio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

„Režim u Kijevu je u pozadini svoje političke katastrofe u Marijupolju i vojnih neuspeha u Donbasu, uz finansijsku podršku Velike Britanije, organizovao snimanje video snimaka koji ‘podižu moral’ zapadnoj i ukrajinskoj javnosti“, tvrdi Konašenkov, prenosi TAS S.

On je naveo da su 28. maja ove godine u oblasti zajednice Meškovka, u Nikolajevskoj oblasti, snimljeni lažni video snimci koji pokazuju navodnu visoku efikasnost zapadnog oružja koje koriste ukrajinski borci i dodao da su naredna snimanja zakazana za 5. i 6. jun ove godine.

„Ovaj video materijal će sadržati lažna svedočenja Ukrajinaca koji optužuju Rusiju za navodno namerno granatiranje mirnih zajednica“, najavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane, prenosi TAS S.

Konašenkov je napomenuo da je sve učinjeno da sadržaj lažnih video snimaka izgleda dramatično i da je prilikom snimanja „simuliran sukob između ukrajinskih vojnika i ruskih snaga koje su daleko brojnije od njih“.

„Ulogu ruskih vojnika u simuliranom sukobu imala je ukrajinska jedinica lokalne teritorijalne odbrane čiji su pripadnici nosili crvene trake oko ruke“, dodao je Konašenkov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.