U trendu

Konašenkov: Napad Ukrajine na Herson i Izjum ratni zločin

MOSKVA – Napad ukrajinskih snaga na stambene četvrti Hersona i Izjuma je ratni zločin, izjavio je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
Prema njegovim rečima, tokom protekle noći ukrajinska strana je raketama „Točka-U“ napala stambene četvrti oblasnog centra Herson i grada Izjuma u ukrajinskoj Harkovskoj oblasti.
Dodao je da su ukrajinske snage Herson gađale i iz višecevnih raketnih bacača.
„Neselektivni raketni napad kijevskog nacionalističkog režima na stambene četvrti Izjuma i Hersona predstavlja ratni zločin i najgrublje narušavanje međunarodnog humanitarnog prava“, rekao je ruski general, prenosi Sputnjik.
Konašenkov je dodao da je cilj napada Ukrajine bila gradska bolnica u kojoj je smešten i ruski medicinski odred, koji ukazuje pomoć žiteljima Harkovske oblasti.
Prema njegovim rečima protivvazdušni raketni kompleksi Rusije su nad Hersonom oborili dve rakete „Točka-U“ i 12 raketa ispaljenih iz višecevnih bacača velike snage.
„Fragmenti jedne od oborenih ukrajinskih raketa ‘Točka-U’ pali su u Ševčenkovski park“, rekao je Konašenkov.
General je rekao i da je ruska vojna avijacija u protekla 24 sata pogodila 67 ukrajinskih vojnih objekata i 55 lokacija na kojima su koncentrisane protivničke snage.
„Likvidirano je više od 300 ukrajinskih nacionalista, oko 40 jedinica tehnike, dva skladišta naoružanja i šest upravljačkih punktova“, rekao je Konašenkov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar