U trendu

Rusija eliminisala oko 500 ukrajinskih militanata

MOSKVA – U napadima tokom poslednja 24 časa ruske snage su eliminisale oko 500 ukrajinskih militanata u Harkovu, u Zaporoškoj oblasti i samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

„Preciznim udarima na mesta privremenog razmeštaja 40. artiljerijske brigade i neonacističke formacije Kraken u gradu Harkovu eliminisano je do 200 nacionalista, uključujući oko 50 stranih plaćenika i 19 komada oružja i vojne opreme“, rekao je Konašenkov i dodao da u Artjomovsku u Donjeckoj Narodnoj Republici eliminisano oko 300 nacionalista i 30 oklopnih i motornih vozila, preneo je TAS S.

Udarom na mestu privremenog razmeštaja ukrajinske 45. artiljerijske brigade u blizini naselja Ščerbaki u Zaporoškoj oblasti eliminisana je kasarna u kojoj je bilo preko 70 vojnika, kazao je on.

Portparol ruskog ministarstva je rekao i da je eliminisano 70 ukrajinskih militanata i 11 oklopnih vozila ukrajinske 128. brdske jurišne brigade u blizini naselja Lugovoje i Novoandrejevka u Zaporoškoj oblasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar