U trendu

Konzul: Pokušavamo da organizujemo brz povratak putnika

FRANKFURT – Generalni konzul Srbije u Frankfurtu Branko Radovanović izjavio je danas da se u kontaktu sa predstavnicima Lufthanze pokušava da državljanima Srbije, koji su od sinoć na aerodromu u Frankfurtu, organizuje brz i siguran povratak za Srbiju, direktno iz Frankfurta ili preko drugih aerodroma.

Radovanović je za Tanjug rekao da se traži najbolje moguće rešenje u datim okolnostima, u saradnji sa MSP i Vladom Srbije, a u dogovoru sa putnicima.

Od sinoć se grupa od oko 100 srpskih lekara nalazi na frankfurtskom međunarodnom aerodromu, jer zbog kašnjenja leta iz Lisabona nisu uspeli da se ukrcaju na let za Beograd.

„Sa svojim saradnicima iz konzulata nalazim se na aerodromu, gde zajedno sa organizatorima i vođama puta pokušavamo da nađemo rešenje za situaciju u kojoj su se našli lekari, a koja je dodatno otežana zbog štrajka radnika Lufthanze i velikog broja otkazanih letova“, rekao je Radovanović.

Naveo je da je danas Lufthanza preuzela troškove hotelskog smeštaja za putnike koji su na listama za sutrašnje letove prema Beogradu, a da će generalni konzulat u Frankfurtu i dalje pratiti situaciju dok problem ne bude rešen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar