U trendu

Kreativni dizajner Balensijage se izvinio zbog neprikladne kampanje

PARIZ – Kreativni dizajner modne kompanije „Balensijaga“ Demna Gvasalija izvinio se zbog neprikladne kampanje u kojoj su prikazane dve devojčice koje drže plišane medvediće u opremi karakterističnoj za erotsku praksu vezivanja i naveo da je „to bio pogrešan umetnički izbor“.

Demna je na Instagramu izdao saopštenje o reklami koja je izazvala ogromnu negativnu reakciju na mrežama, preneo je briatnski list „Gardijan“.

Rialiti zvezda Kim Kardašijan kazala je da je potresena uznemirujućim slikama i dodala da procenjuje svoj odnos sa tim brendom posle incidenta.

Demna je napisao da želi da se lično izvini „zbog pogrešnog umetničkog izbora koncepta za kampanju sa decom i da preuzima odgovornost“.

Bilo je neprikladno da deca promovišu predmete koji nemaju nikakve veze sa njima, napisao je on.

„Koliko god bih ponekad želeo da svojim radom izazovem razmišljanje, NIKAD to ne bih namerno uradio sa tako strašnom temom kao što je zlostavljanje dece koje osuđujem. Tačka“, istakao je Demna.

Gruzijski modni dizajner je dodao da će se angažovati u organizacijama za zaštitu dece kako bi naučio kako da doprinese i pomogne u tako strašnim temama.

„Izvinjavam se svima koji su uvređeni vizuelnim prikazima i kompanija Balensijaga garantuje da će biti preduzete adekvatne mere, ne samo da se izbegnu slične greške u budućnosti, već i da preuzmemo odgovornost u zaštiti dobrobiti dece na svaki mogući način“, napisao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.