U trendu

Kremenčuk: U ruskom raketnom napadu stradale dve osobe

KIJEV – Raketa koju su ispalile ruske snage pogodila je danas tržni centar u gradu Kremenčuku u centralnoj Ukrajini i usmrtila najmanje dve osobe, a ranila 20, saopštili su visoki ukrajinski zvaničnici.

Na snimcima koje je podelio predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski vidi se ogroman požar koji besni u jednoj velikoj zgradi i tamni dim koji se vije u nebo, ali ekipa Rojtersa za sada nije uspela da proveri verodostojnost snimka.

Zelenski je rekao da je više od hiljadu ljudi bilo u tržnom centru u trenutku napada ne iznoseći detalje o žrtvama, ali je konstatovao da je „nemoguće zamisliti broj žrtava“.

„Beskorisno je nadati se pristojnosti i humanosti od Rusije“, napisao je Zelenski na svom Telegram nalogu.

Kiril Timošenko, zamenik šefa kabineta Zelenskog je izjavio da je u toku spasilačka akcija, a lokalni izvori preneli su da je devetoro ranjenih u teškom stanju.

Gradonačelnik Kremenčuka Vitalij Melecki takođe je potvrdio da je ruski raketni udar izazvao pogibiju i ranjavanje ljudi, ali ni on nije naveo precizne podatke o žrtvama.

Prethodno se oglasio i guverner Poltavske oblasti Dmitrij Lunin navodeći da su ruske snage danas pogodile civilni objekat u Kremenčuku i da ima žrtava.

„Nažalost, ima žrtava. Više informacija kasnije“, rekao je Lunin.

U Kremenčuku, industrijskom gradu sa oko 217.000 stanovnika, locirana je najveća ukrajinska rafinerija nafte.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.