U trendu

Krivokapić ne razmišlja o vanrednim izborima

PODGORICA – Premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da će se o tome da li predstavnici Demokratskog fronta treba da budu u rekonstruisanoj vladi izjasniti pošto to učini parlamentarna većina.

Krivokapić je to rekao novinarima nakon što je lider GP URA i potpredsednik vlade Dritan Abazović juče rekao da o ulasku predstavnika DF-a u rekonstruisanoj vladi treba da se izjasne Demokratska Crna Gora i premijer Krivokapić.

Stav Abazovićeve stranke, koja ima tri poslanika u parlamentu i jedinog političara u aktuelnoj vladi, protivi se ulasku drugih političara, posebno iz DF-a.

Krivokapić je u obraćanju novinarima rekao da je bio zadovoljan početkom pregovora o rekonstrukciji vlade i da je sada iznenađen stavovima određenih političkih partija iznetih u međuvremenu.

On je pozvao stranke parlamentarne većine da se ne svađaju i da ne svađaju njega sa njima.

„Svako želi mene da zavadi sa potpredsednikom vlade (Dritanom Abazovićem), sa Demokratama, sa DF-om. Dajte da se ne svađamo. Ako sam ja problem, lako to rešite. Ako želite nove izbore, to recite građanima. Ako vam vlada ne odgovara – razrešite je. Čini mi se da se neke partije spremaju za izbore, a ja o njima ne razmišljam“, rekao je.

Na pitanje da li želi DF u vladi, Krivokapić nije odgovorio, već je rekao da to treba da bude dogovor parlamentarne većine, a da će se on izjasniti posle toga.

„Svi čekaju da ja nešto kažem pa da se na osnovu toga pozicioniraju. Ja neću više to da radim“, rekao je i dodao da misli da Crna Gora treba da se okrene budućnosti, a da nije važno ko će biti u vladi.

Kao najveći problem Crne Gore, Krivokapić je naveo pravosuđe i to što, kako je kazao, neko namerno ili nenamerno ne želi da reši taj glavni problem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.