Krstičević pozdravio prisustvo zločinca Norca u Gospiću

ZAGREB – Ministar odbrane i izaslanik hrvatske vlade na obeležavanju akcije Medački džep u Gospiću, Damir Krstičević, pozdravio je današnje prisustvo osuđenog ratnog zločinca Mirka Norca, koji je sa penzionisanim generalnom Mladenom Markačem dobio najduži i najglasniji aplauz prisutnih.

Norac je, naime, najprre viđen na misi za poginule veterane na kojoj su bili i ministar Krstičević i Mirko Šundov, načelnik Generlstaba Oružanih snaga.

„Na akciju Medački džep moramo biti ponosni, a što se tiče Mirka Norca, bio je rat, bio je zapovednik Zbornog područja Gospić, i zbog onoga što se tu dogodilo nosi svoj krst, a meni je drago što je danas ovde s nama“, rekao je Krstičević.

Regionalna N1 tv zvanični protokol vlade na obeležavanju akcije Medački džep pozdravio Mirka Norca i Mladena Markača, koji su od prisutnih dobili najduži i najglasniji aplauz, preneo je poral Index.

Norac je osuđen po optužnici za ratni zločin zbog likvidacije 40-ak civilnih stanovnika u Gospiću u jesen 1991. godine i po komandnoj odgovornosti za zločine u Medačkom džepu u septembri 1993. godine.

Kazna mu je objedinjena na 15 godina.

Nakon odslužene dve trećine kazne uvjetno je pušten na slobodu u studenom 2011. godine.

Nije se pokajao ni zbog jednog zločina, čak ni zbog toga što je na stratištu blizu Gospića lično usmrtio nepoznatu žensku osobu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.