Kuvajtski emir smenio sina sa mesta ministra odbrane

KUVAJT – Kuvajtski emir Sabah el Ahmad el Sabah smenio je svog sina Nasera el Sabaha sa mesta ministra odbrane i još jednog ministra pošto su javno ušli u verbalni sukob zbog optužbi za korupciju i naložio premijeru da formira novu vladu.

Kuvajtski šeik izdao je dekret o njihovoj smeni samo nekoliko dana pošto je vlada podnela ostavku usledu jedne druge istrage.

Emirov sin Naser je objavio da je u ministarstvu odbrane navodno pronevereno 790 miliona dolara tokom mandata njegovog prethodnika, a sadašnjeg ministra policije i zatražio njegovo krivično gonjenje, kao i još petorice zvaničnika ministarstva.

U međuvremenu je ministarstvo pravde Kuvajta zabranilo lokalnim medijima da izveštavaju o slučaju pronevere i najavilo da će suđenje će biti zatvoreno za javnost, prenosi AP.

Iako šeik Naser nije u redu za presto, njegovo imenovanje za ministra odbrane privuklo je pažnju jer je usledilo pošto je saudijski kralj Salman imenovao svog sina za ministra odbrane pre nego što ga je učinio prestolonaslednikom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.