najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Lavrov osudio novi američki predlog o Siriji

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenio je danas u Dohi kao kontraproduktivne dodatne mere koje su SAD nagovestile u znak podrške borbi sirijskih pobunjenika protiv režima Bašara el Asada.

“Kontraproduktivno je javno iznositi da će obučene američke oružane grupe biti pod zaštitom avijacije međunarodne koalicije, predvođene SAD, koja interveniše u Siriji”, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare ocenjujući da bi onda međunarodna koalicija mogla da gađa bilo koju metu u Siriji.

Lavrov, čija zemlja podržava sirijsku vladu, rekao je da je o tome razgovarao s američkim kolegom Džonom Kerijem koji je u Dohi učestvovao na sastanku Saveta za zalivsku saradnju.

Portparol Bele kuće Džon Irnest izjavio je ranije u ponedeljak da Sirija ne treba da se meša u akcije američkih oružanih snaga koje se bore protiv Islamske države u toj zemlji jer će u protivnom biti preduzete dodatne mere zaštite tih snaga.

Irnest je, kako su prenele svetske agencije, ostavio je otvorenu mogućnost da budu sprovedeni napadi i protiv Asadovih snaga.

Najmanje 220.000 poginulo je od početka građanskog rata u Siriji u martu 2011. godine.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike