U trendu

Lavrov: Postoji šansa da se svet vrati međunarodnom pravu

MOSKVA – Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da se nada da i dalje postoji šansa da se svet vrati međunarodnom pravu i međunarodnim obavezama, ali i naglasio da NATO „ima ‘apetit’ prema celoj planeti“.

„Nažalost, naši zapadni prijatelji ne poštuju međunarodno pravo, pokušavajući da ga razore i da promovišu ono što nazivaju ‘poretkom, zasnovanim na pravilima'“, rekao je šef ruske diplomatije tokom razgovora s pakistanskim kolegom, a prenosi Ministarstvo inostranih poslova Rusije,

„Predsednik Rusije Vladimir Putin jutros je detaljno govorio o dejstvima NATO-a i objavi da se sada ne ograničavaju na teritorije država-članica Alijanse, nego da njihove pretenzije imaju mnogo veće razmere. Oni su ‘odgovorni za svetsku bezbednost’. To kako oni razvijaju takozvane strategije u Indo-pacifičkom regionu – definitivno svedoči o tome da imaju ‘apetit’ prema celoj planeti“, rekao je Lavrov, prenosi Sputnjik.

Naveo je da su obavljeni napeti i detaljni razgovori s američkim kolegama i s drugim članicama NATO-a.

„Pošto preduzimamo mere koje je predsednik objavio radi zaštite bezbednosti zemlje i ruskog naroda, mi ćemo definitivno uvek biti spremni za dijalog koji će nas vratiti pravdi i principima Povelje UN“, poručio je ruski ministar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.