U trendu

Lavrov: SAD u Avganistanu nisu realizovale postavljeni cilj

MOSKVA – Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da Sjedinjene Američke Države nisu uspele da realizuju postavljene ciljeve u Avganistanu.

„Amerikanci su otišli, kao što je potvrdio predsednik SAD Bajden, jer su ocenili da je njihova misija završena. Naravno, on se trudio da predstavi situaciju u maksimalno pozitivnom svetlu, ali svi shvataju da je misija propala. To se otvoreno priznaje, između ostalog i u SAD“, rekao je Lavrov.

Ministar je istakao da terorizam nigde nije nestao, a da su teroristička grupa DAEŠ, odnosno Islamska država, koja je zabranjena u Rusiji i ogranci „Al Kaide“ učvrstile svoje pozicije u zemlji, preneo je Sputnjik.

Pritom, kako je dodao, proizvodnja narkotika dostigla je rekordne pokazatelje, a ništa se ne čini u cilju borbe protiv toga.
Istovremeno, šef ruske diplomatije naglasio je da Moskva namerava da sarađuje sa Vašingtonom i Pekingom u cilju rešavanja situacije u zemlji.

Kako je dodao, neophodno je da se koriste politička sredstva da bi se ti ciljevi postigli, a u dijalogu bi trebalo da učestvuju predstavnici talibana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.