U trendu

Le Pen: Kačinjski, Orban i ja demontiraćemo EU!

Marin Le Pen izjavila je da ako pobedi na izborima, radiće zajedno sa liderom poljskih vladajućih konzervativaca Jaroslavom Kačinjskim na tome da demontira Evropsku uniju.

„Ukoliko pobedim, počeću saradnju sa Kačinjskim da demontiramo EU. Smatram da možemo da sarađujemo u mnogo stvari“, rekla je liderka „Nacionalnog fronta“ Marin Le Pen u intervjuu koji objavljuje poljski list Žečpospolita i dodala da će isto predložiti i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu.

Sa Orbanom i Kačijskim, Marin Le Pen želi prvo da pokrene raspravu o tome šta je u sadašnjoj Uniji nedopustivo, a pored mađarskom premijera i lidera poljske vladajuće stranke Pravo i Pravda potencijalnog pomoćnika u razaranju EU vidi i u britanskoj premijerki Terezi Mej.

„Sigurno se nećemo složiti oko svega. Ali zato je svaka zemlja slobodna i suverena da brani svoje interese“, kazala je Le Penova.

Po njenoj oceni problem oko koga će se sigurno lako složiti jeste to da mora da se spreči preraspodela izbeglica u evropske zemlje protiv čega je kategorično cela Višegradska četvorka. Jaroslav Kačinjski tokom vikenda zalažio se za pomoć hrišćanskim izbeglicama iz Sirije, kao moralnu obavezu svakog poljskog katolika, međutim ni njih ne želi da primi već isključivo da im se pomaže na mestu u regionu u susednim zemljama u koje su se sklonili, prenose Beta i B92.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.