U trendu

Le Pen u panici: Umalo požar u sedištu njene kampanje

U zgradi u kojoj je sedište predizborne kampanje kandidatkinje krajnje desnice za predsednika Francuske Marin Le Pen, tokom noći je neko pokušao da podmente požar, saopštili su vatrogasci i policija.

Pričinjena je manja šteta, a portparol vatrogasne službe rekao je da je požar „brzo stavljen pod kontrolu“ i da su u njemu samo oštećena vrata i otirač.

Izvor iz policije, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da uzrok požara „nije prirodan“ već je posledica „krivičnog dela“.

On je dodao da se incident dogodio u prizemlju zgrade, a u blizini je pronađen grafit u kojem se pominje Nacionalni front, stranka na čijem je čelu Lepen, navodi Rojters.

Grupa koja sebe zove „Borba protiv ksenofobije“ stupila je u kontakt sa AFP-om kako bi preuzela odgovornost za napad, za koji kažu da je izvršen molotovljevim koktelima.

Osoba koja je pozvala francusku agenciju, odbila je da se predstavi, tvrdeći da stoji iza sličnog napada na desničkarski list i najavljujući da će se akcija nastaviti do izbora.

Lepen je za francusku televiziju izjavila da je uverena da je za napad odgovorna levičarska grupa, ali nije obrazložila zašto tako misli.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Matijas Fekl osudio je napad.

„To su neprihvatljiva dela, demokratska debata mora se odvijati u glasačkoj kutiji. U kontaktu smo sa timom kandidata Nacionalnog fronta od noćas i videćemo s njima da li je potrebno pojačati bezbednosne procedure“, rekao je Fekl za radio RTL.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.