U trendu

Lekić: Ili rekonstrukcija ili nova vlada

PODGORICA – Na crnogorskoj političkoj sceni ponovo se aktuelizuje pitanje rekonstrukcije vlade i dok lider GP URA i potpredsednik aktuelne izvršne vlasti Dritan Abazović kaže da je ta priča aterirala poslednjih nedelja, te da se na nju ne bi osvrtao, predsednik Demosa i poslanik Miodrag Lekić ne isključuje mogućnost da će on sazvati predstavnike parlamentarne većine na dogovor.

Lekić je u izjavi za Adria tv. rekao da je sastanak predstavnika vlasti preko potreban i da je najmanje važno da li će on biti održan u prisustvu premijera Zdravka Krivokapića ili bez njega.

“Nužan je sastanak parlamentarne većine da svi kažu šta misle, da čujemo te crvene linije i van medijskih produciranja. Tolika je inflacija izjava, a nemamo jasnu situaciju, i moramo videti da li imamo 41 (poslanika) za nastavak ili nemamo. Ko tu ostaje, ko izlazi. Ja nisam inicirao sastanak, ali nije isključeno da ću ga inicirati”, rekao je Lekić.

Lekić smatra da se rešenje može naći u jednoj od varijanti – ili rekonstrtukcija ili nova vlada, obe su legitimne.

Ukoliko se, kaže, zaustave ovi procesi, to znači da u vladi postoje ucenjivački problemi. U prilog tome, Lekić je podsetio na premijerovu nameru da smeni ministra unutrašnjih poslova, ali i na pretnju potpredsednika Abazovića da će u tom slučaju srušiti vladu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar