U trendu

Lepa Bosanka krujumčarila 300 miliona dolara vrednu drogu u ljutom sosu (foto)

Aleksia Vračar (24), poreklom iz Banje Luke, uhapšena je u Sidneju u Australiji zbog umešanosti u krijumčarenje narkotika, prenose australijski mediji.

https://twitter.com/3novicesSydney/status/1203590331075301377

Banjalučanka je, kako prenose strane agencije, bila deo organizacije koja je krijumčarila bočice s čilijem, a u kojima je bila sakrivena droga. Istražitelji su u četvrtak u njenom stanu zaplenili oružje, 650.000 australijskih dolara, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, mobilne telefone, SIM kartice, dodatke za drogu i lažna dokumenta, piše australski “News“.

Pretres njenog stana deo je istrage o uvozu metamfetamina sakrivenog u bocama čilija, a koji su australijske pogranične snage presrele prilikom dolaska na terensko skladište u Sidneju.

Australsijske vlasti tvrde da je pošiljka iz SAD sa 768 boca ljutog sosa bila puna narkotika. Naime, policija je testiranjem utvrdila prisustvo metamfetamina, koji je među narkomanima poznat kao ice (led).

Veštačenjem je utvrđeno da ljuti sos sadrži oko 400 kilograma metamfetamina, čija je procenjena ulična vrednost veća od 300 miliona dolara, prenosi Avaz.

Uz Banjalučanku su optužena još četvorica muškaraca, a ona je pomoću lažnih dokumenata otvorila četiri firme za uvoz, da bi se olakšao promet droge.

Vračar je optužena za više tačaka i odbijena joj je kaucija. Ona će se na lokalnom sudu u Paramatiju pojaviti 30. januara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)