U trendu

Lider PES poručio da neće odustati i pozvao da to učine njegovi protivnici

PODGORICA – Lider neparlamentarnog Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić poručio je da neće odustati od kandidature za predsednika Crne Gore, uprko tome što neke partije koje, kako kaže, još ne znaju svoje kandidate, a već su isukale mačeve na njegovu kandidaturu.

Smatra da je sama najava njegove kandidature uspeh i da je time, kako navodi, ujedinio protiv sebe i čestitih crnogorskih građana sve političke parazite i manipulatore.

„Poručujem im, ja neću odustati. Za njih je bolje da odustanu, da ne bi ostali zatrpani pod ruševinama laži koje su 30 godina vešto pripremali i međusobno hranili. Uspećemo. Crna Gora će biti zemlja čestitih, vrednih i sposobnih ljudi, i takvi će je voditi“, naveo je Spajić u video poruci.

On je optužio partije za koje kaže da naizgled nemaju ništa zajedničko, ali su ujedinjene i ciljaju istu metu, kao i da institucija koja nije nadležna za izbore u Crnoj Gori, proverava njegovo ime i prezime, a Državna izborna komisija razmatra njegov slučaj i pre zvanične kandidature.

„Jeste nelogično, ali jeste i jasno kome to koristi“, kaže Spajić u video obraćanju crnogorskoj javnosti.

Tvrdi da u Srbiji nije živeo.

„Imam i objavio sam sva potrebna dokumenta koja su predviđena zakonom za kandidaturu. Ako neko bude želeo još dokumenata, dobiće, ali kad zvanične institucije budu tražile ono što im po pravu pripada da traže“, kaže Spajić.

Smatra da su predviđanja rezultata predsedničkih izbora i ankete doprinijele tome da zasluži da bude tema broj jedan.

Nabrajajući sve crnogorske afere, Spajić kaže da su u danu zaboravljene, a da je on sa samo tri rečenice naterale u zagrljaj one koji se javno blate, a tajno grli i dele plen.

„Da nisam rekao da će plate biti 1.000 evra a najniže penzije 450 evra, niko me ne bi ni pomenuo. Da nisam rekao da ovo neće biti mafijaška država niko ne bi izmišljao moje nekretnine. Da nisam rekao da će Crna Gora biti zemlja slobodnih ljudi, službe bi mirovale“, kaže, između ostalog, Spajić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.