U trendu

Lideri DF-a: Jedinstvena opozicija da sruši vladu Markovića

PODGORICA – Lideri Demokratskog fronta pozvali su večeras lidere drugih opozicionih partija da zajedno dogovore dalje korake kako bi srušili „aktuelni režim“, formirali novu vladu i organizovali fer i slobodne izbore u Crnoj Gori.

Oni su na protestu, koji je i večeras održan ispred crnogorskog parlamenta, poručili da neće stati sve dok ne oslobode Crnu Goru.

„Demokratski front želi da, vaninstituacijalnim putem, zajedno sa ostatkom opozicije, sruši vladu Duška Markovića“, rekao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, prenosi CDM.

On je dodao da su ljudi izašli na ulice da bi dali podršku slobodi.

Jedan od funkcionera DF-a Predrag Bulatović rekao je da su „vatre slobode“ zapaljene u većini gradova Crne Gore i da se neće gasiti „do oslobodenja“.

„Pozivamo sve opozicione partije, lidere opozicionih partija da se dogovorimo. Pozvaćemo ih sve da sednemo zajedno, bez uslova, ali svi moramo biti za istim stolom. Tema: kako Crnu Goru odbraniti od DPS-a, kako da se oslobodimo od korumpiranog sudstva i tužilaštva? Zajedno ćemo sa vama, opozicionari, vanistitucionalno, uspostaviti ključni zahtev, da Vlada podnese ostavku“, rekao je Bulatović.

Poslanik DF-a Branko Radulović ocenio je da je Crna Gora „crnja od bilo kakve crnine“.

On je kritikovao Mila Đukanovića i Duška Markovića, tvrdeći da su kukavice i da se boje slobode.

„Oni nisu silnici zato što imaju snagu već zato što imamo slabosti u alternativi. Zato, niko nema pravo da ćuti. Niko nema pravo da sedi kod kuće, jer će doći po njega i biće lovina. Naš cilj je velik, a to je slobodna Crna Gora“, rekao je Radulović.

Okupljanja pristalica DF-a su organizovana i u drugim gradovima Crne Gore, i to u Budvi, Murinu, Nikšiću, Beranama, Pljevljima, prenosi CDM.

Ustavni sud Crne Gore privremeno je ranije danas obustavio rešenje Apelacionog i Višeg suda o stavljanju u zatvor poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževica.

Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je da odluka crnogorskog Ustavnog suda da pokrene postupak ocene ustavnosti odredbi Zakona o krivičnom postupku i privremenoj obustavi izvršenje odluke o stavljanju u zatvor Medojevića i Kneževića potvrđuje „zakonistost rada“ Višeg i Apelacionog suda i zakonitost njihovih odluka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.