U trendu

London: Francuske vlasti krive za saobracajni kolaps u Doveru

LONDON – U engleskom lučkom gradu Doveru proglašen je „ozbiljan incident“ zbog većih kašnjenja na ulazu u Lamanš, za koji su optužene francuske vlasti, prenosi Rojters.

Operateri trajekta, koji saobraćaju na ovoj liniji, upozorili su putnike iz Dovera u Kale da su moguća kašnjenja do četiri sata u samom startu, u jednom od najprometnijih perioda za putovanja, pošto je period školskog letnjeg raspusta.

Izvršni direktor luke Dover Dag Banister proglasio je situaciju “ ozbiljnim incidentom“, rekla je portparolka Rojtersu, a nije precizirano šta bi to moglo da znači u praksi.

Luka, kroz koju svake godine prođe 12 miliona putnika, objavila je saopštenje u kojem okrivljuje francuske vlasti što nisu adekvatno popunile ljudstvom granične kontrolne punktove u Doveru.

„Duboko smo nezadovoljni što su resursi na francuskoj granici tokom noći i rano jutros bio krajnje neadekvatani da zadovolje našu predviđenu potražnju“, navodi se u saopštenju objavljenom na internet stranici luke Dover.

Francuska granična policija nije do ovog trenutka nije odgovorila na pitanje Rojtersa za komentar.

Dover i Kale imaju ono što je poznato kao uporedne granične kontrole, gde se one odvijaju pre ulaska u voz ili trajekt, a ne po dolasku nakon iskrcavanja, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar