U trendu

Lukašenko igra hokej dok mu EU preti novim sankcijama

MINSK – Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko igrao je danas hokej na ledu, očigledno nezabrinut pretnjama novim međunarodnim sankcijama zbog migrantske krize na granici sa Evropskom unijom, javlja Rojters.

Ovaj 67-godišnjak, koji je na vlasti 27 godina, pojavio se u crvenoj opremi i pozirao kamerama na hokejaškom terenu, prema slikama objavljenim na njegvom sajtu, uz informaciju da je predsednikov tim pobedio ekipu iz regiona Minsk rezultatom 5-2.

Na snimcima za koje Rojters ocenjuje da su možda tempirani da prikažu atmosferu ravnodušnosti zbog sukoba beloruskog predsednika sa Zapadom, može da se vidi Lukašenko kako upućuje pak prema golu i pozdravlja se pesnicama sa kolegama iz tima, u jednom trenutku izazivajući ovacije iz publike.

Brisel optužuje Minsk da je organizovao „hibridni napad“ na Evropsku uniju tako što je dovezao hiljade migranata, uglavnom sa Bliskog istoka, i usmerava ih da pokušaju ilegalno da pređu u Poljsku, a EU se sprema da uvede nove sankcije Belorusiji.

Hokejaški snimak ne aludira na ovu krizu, ali je iz kabineta beloruskog predsednika ranije danas saopšteno da je Lukašenko naredio distribuciju i isporuku humanitarne pomoći migrantima na granici, navodi Rojters.

U drugoj izjavi, u intervjuu za ruski mesečnik „Nacionalna odbrana“, Lukašenko je, kako prenosi britanska agencija, poručio da mu je potreban mobilni balistički raketni sistem „Iskander“, koji ima domet do 500 kilometara i može da nosi konvencionalne ili nuklearne bojeve glave i da želi da ga rasporedi na jugu i zapadu zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar