U trendu

Mađarska: Privedeno 400 migranata u jednom danu

BUDIMPEŠTA – Mađarska policija je proteklog dana privela čak 400 ilegalnih migranata koji su zatečeni na teritoriji te zemlje.

Vojne i policijske patrole Mađarske su, kod zaštitne ograde na mađarsko-srpskoj granici, sprečile još 85 osoba da ilegalno pređu granicu, prenosi RTS.

Kako se navodi, najviše migranata uhapšeno je u dve županije koje se graniče sa Srbijom – 227 ljudi u gradovima i selima županije Bač-Kiškun i 124 osobe u županiji Čongrad-Čanad.

Među privedenima koji ne mogu da dokažu legalan boravak u Mađarskoj najviše je Sirijaca i Avganistanaca, a bilo je i državljana Indije, Pakistana, Tunisa, Jemena, Kameruna, Alžira, Libana, Maroka, Palestine, Turske, Egipta i Libije.

U skladu sa mađarskim propisima, policija je, nakon ispitivanja, sprovela ilegalne migrante do ograde na mađarsko-srpskoj granici.

Mađarska policija juče je privela i devet osoba koje su krijumčarile migrante i protiv njih je pokrenut krivični postupak zbog trgovine ljudima, navodi RTS.

Među njiima je i građanin Srbije koji je kod mesta Mošonudvar jutros zatečen kao vozač kamioneta sa 16 Sirijaca bez dokumenata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.