U trendu

Majka iz pakla: Bebi mazala heroin na desni da lakše zaspi (foto, video)

Majka Kimberli Neligan (33) iz američke savezne države Mejn uhapšena je zbog sumnje da je uzrokovala smrt svoje jednogodišnje ćerke jer je navodno detetu davala male doze heroina u više navrata kako bi pomogla bebi da spava.

Ova majka je optužena da je tokom dva meseca pre detetove smrti (10. oktobra 2018. godine) oko 15 puta trljala drogu na bebine desni. U utorak je pritvorena, posle skoro godinu dana od tragedije.

Obdukcija bebe je pokazala da je smrt uzrokovana prevelikom dozom fentanila.

Fentanil je lek protiv bolova  za koji stručnjaci kažu da je 100 puta jači od morfijuma, a pedeset puta od heroina. Ilegalno se često meša s heroinom kako bi povećao euforični efekt kod uživalaca.

Tokom prvog policijskog ispitivanja, Kimberli je negirala korišćenje heroina, ali je kasnije priznala da je drogu koristila jednom nedeljno dva meseca pre nego što joj je ćerka umrla.

Suprug je posvedočio da je vidio kako detetu nešto nanosi na desni da lakše zaspi i nije posumnjao šta je to zapravo. Žena je rekla da je davanje heroina deci uobičajena praksa – i da je to isto radila i starijoj deci.

Kimberli se suočava s kaznama za ugrožavanje deteta i posedovanje droge, međutim kad se istraga zaključi, posledice će biti još teže. Majka je dovedena i pred sud gde je kamerama suda pokazala ‘srednji prst’ kada je shvatila da je snimaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.