U trendu

Majka troje dece poslala oproštajnu poruku prijateljima, pa izvšila samoubistvo

Nakon velikih problema sa suicidnim mislima, majka troje dece iz Britanije je rešila da sebi oduzme život vešanjem, ali je pre toga poslala cirkularnu poruku svojim prijateljima u kojima ih obaveštava da joj je dosta borbe.

Gepostet von Hayley Gobber Cayton am Sonntag, 9. April 2017

Hejli Kejton (33) pronađena je mrtva u porodičnom domu u Lejlandu. Ova majka troje dece u uzrastu od 14, 11 i 8 godina, bila je sa svojim suprugom Džonom u braku 13 godina, a sa mentalnim bolestima se borila dugi niz godina.

Kako je on izjavio, ona je samoubistvo počinila vešanjem dok je on bio u kupovini o čemu ga je obavestio prijatelj njegove žene, jedan od uključenih u cirkularnu opraštajuću poruku koju je Hejli poslala.

Kada je došao kući, zatekao je dvoje kola hitne pomoći. Iako je Hejli brzo hospitalizovana, ona je preminula u bolnici istog dana.

Ovoj domaćici ovo nije bio prvi pokušaj samoubistva i samopovređivanja, zbog čega je 2017. godine dijagnostifikovan emocionalni poremećaj ličnosti i procenjena je kao osoba sa hroničnim samoubilačkim idejama, piše britanski San, a prenosi Blic.

Njen suprug je kazao da se godinam zajedno sa njom borio protiv bolesti. Kako je rekao, išao je na konsultacije sa njenim terapeutom zbog sve češćih problema sa kojima su se susretali usled čega je njihov život bio nemoguć.

– 5. oktobra bila je veoma uznemirena pa smo otišli da se provozamo kolima i da popričamo o svemu. Kada smo se vratili izgledalo je kao da se oseća dobro. Isto mišljenje sam imao i sutrašnjeg dana, kada je trebalo da otputujemo u Donkaster – rekao je.

Gepostet von Hayley Gobber Cayton am Sonntag, 9. April 2017

Prema dogovoru, tog dana je trebalo da idu u kupovinu, ali je Hejli odustala i Džon je otišao sam. Nedugo posle toga obavešten je od strane njenih prijatelja da je opet obuzimaju ideje o samoubistvu.

– Završila sam sa borbama – bila je poruka koju mi je Hejli poslala, a koju nam je redovno slala kad god bi joj bilo loše – rekla je njena prijateljica, Aneta Thom.

Kako je izjavila, Hejli je često znala da ih uzbuni ovakvim porukama.

– Kada sam dobila poruku od Hejli, brzo sam otišla do njihovog doma, vrata su bila otključana, a ona je bila pored vrata, kazala je Aneta.

Medicinska sestra specijalizovana za mentalne bolesti, Viktorija Brigs, rekla je da su teškoće koje su imale sa njom bile velike, pošto je njeno zdravlje stalno osciliralo. Iz srećne u depresivnu fazu je ulazila brzo i to bez jasnih okidača.

– Kada smo je otpuštali kući sa dnevnog režima lečenja, Hejli je bila poprilično rezervisana, ali nije pokazivala znakove da je potrebno da se vrati na bolnički tretman. Bila sam optimistična kada je njen oporavak bio u pitanju, izjavila je ona.

U snimku završne reči, mrtvozornik Džejms Njumen je biranim rečima opisao njenu borbu sa samom sobom.

– Dugo je patila zbog psihičkih i psihofizičkih problema, usled čega je dolazilo i do samopovređivanja, koje je bilo jedan od njenih načina da pobedi stres. Nadležne medicinske službe su je redovno kontrolisale i sve je izgledalo da ide ka bolje. Nažalost, umrla je od svojih ruku, međutim, u ovom slučaju ostaje da se pitamo samo zašto – rekao je.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike