U trendu

Makron: Ne zanimaju me novinari, već Francuzi

Francuski predsednik Emanuel Makron kritikovao je novinare da suviše misle o sebi a nedovoljno o zemlji, tokom reportaže televizije Frans 2 (France 2) čiji su novinari pitali zašto Makron ima ograničenu komunikaciju s medijima.

„Ne zanimaju me novinari, već Francuzi i to treba svi da shvate“, odsečno je odgovorio Makron novinaru koji ga je pitao zašto malo komunicira s medijima, preneli su danas razni francuski mediji na sajtovima i društevnim mrežama.

Makron je tokom posete jednoj školi na istoku Francuskoj na dan početa školske godine u ponedeljak, ocenio da bi novinare trebalo da zanima situacija 12 miliona djaka a ne koliko predsednik države komunicira s njima.

„Novinari imaju problem. Suviše misle o sebi a nedovoljno o zemlji. Pričajte mi o Francuzima!“, rekao je Makron na video snimku Frans 2 koji je prenet na društevnim mrežama.

Mladi francuski centristički predsednik je svoj petogodišnji mandat započeo ograničenim obraćanjem medijima za razliku od prethodnika, koji su rado govorili s novinarima.

Posle pada popularnosti poslednjih nedelja, Makron je izrazio volju da se češće obraća medijima. Nedavno je dao dug intervju nedeljniku Poen (Le Point) i imenovao je novinara Brunoa Rože-Petija za portparola Jelisejske palate.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike