U trendu

Mandić: Mojkovac dobio novu vlast, DPS je poražen

PODGORICA – Mojkovac je dobio novu vlast i novog predsednika opštine, izjavio je danas jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

Kako je precizirao, novi gradonačelnik biće Vesko Delić, koji je bio na čelu liste „Za budućnost Mojkovca“.

„Ovo je veliki trenutak za građane Mojkovca i Crne Gore – DPS je poražen u Mojkovcu. Mojkovac je naš i došlo je do promene vlasti“, rekao je Mandić okupljenima u štabu koalicije „Za budućnost Mojkovca“.

On je kazao da će formirati vlast sa tradicionalnim koalicionim partnerima.

Delić je rekao da Mojkovac sada ima narodnu vlast.

„Srećna nam pobeda. Već od ponedeljka iniciraću razgovore sa koalicionim parnerima kako bi što pre formirali vlast“, kazao je Delić.

Predsednik Skupštine Crne Gore ALeksa Bečić rekao je da je u „junačkom Mojkovcu“ ostvarena istorijska pobeda.

On je čestitao svim građanima na na mirnim i dostojanstvenim izborima, porucio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Becic.

„Hvala biračima Demokrata na rastu i u Mojkovcu za 30 odsto u odnosu na parlamentarne izbore“, napisao je Bečić na Tviteru.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je da su ovakve pobede i ovakva vlast potrebni Crnoj Gori, prenosi RTCG.

„Poslje 16 godina vlast se vratila narodu, hobotnica je izgubila još jedan pipak i više nikad u Crnoj Gori neće biti nedemokratska vlast. Ovu pobedu da proslavimo kako dolikujemo, da nikoga ne napadamo, da ne govorimo ni za koga loše“, porucio je Joković.

Na osnovu 100 odsto obrađenog biračkog tela u Mojkovcu, prema podacima Demokratske Crne Gore, koalicija DPS-SD-LP osvojila je 43,89 odsto glasova ili 14 mandata.

Na drugom mestu je Za budućnost Mojkovca sa osvojenih 24,17 odsto glasova ili sedam mandata, a na trećem su Demokrate sa 13,45 odsto glasova ili četiri mandata.

Po dva mandata pripala su Ne damo Mojkovac, sa osvojih 6,38 odsto glasova, građanskom pokretu URA sa 6,11 odsto glasova i Ujedinjenoj Crna Gora sa osvojenih šesto odsto glasova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.