U trendu

Mandić: Uspešan sastanak stare parlamentarne većine

PODGORICA – Današnji sastanak predstavnika stranaka pobedničke koalicije na izborima 30. avgusta 2020. završen je, a predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da je dogovoreno da će se prvo birati predsednik parlamenta i novo rukovodstvo Skupštine, a potom nova vlada.

Mandić je ocenio da je sastanak predstavnika stare parlamentarne većine bio uspešan, diskusije konstruktivne i da je dobar deo vremena posvećen programu buduće vlade.

On je rekao da je posebna pažnja posvećena izazovima sa kojima će se buduća vlast suočavati, a najavažniji su teška zima, pitanje snabdevenosti energijom, plate u penzije.

„Dogovorili smo se da u drugom delu vezano za izvođenje radova i za ljude koji treba da pokrivaju funkcije, da ćemo birati najbolje i najsposobnije“ rekao je Mandić.

Kazao je da će stranke na svojim organima to analizirati i predložiti ljude, da bi se napravio dogovor oko sastava vlade.

„Jasna je dobra želja i čista namera da idemo napred“, poručio je Mandić.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica kazao je da je na današnjem sastanku partija pobednica na izborima iz avgusta 2020. godine postignuta saglasnost oko nekih metodoloških principa.

Naveo je da je sastanak održan u korektnoj atmosferi i da su poslanici Demokrata nastavili s konstruktivnim pristupom, te da će tako nastaviti i dalje.

Rekao je da su Demokrate tražile da se utvrdi metodologija u pregovorima i da se utvrdi šta je predmet raspodele, a da se tek nakon toga pređe na „imena i kadrovsku priču“, što je, kazao je, i prihvaćeno.

„U tom paketu je novo rukovodstvo Skupštine, novi predsednik Skupštine, predsednici odbora, potpredsednici, predsednik vlade, potpredsednici, članovi vlade, mesta državnih sekretara i sekretara u ministarstvima“, rekao je Koprivica novinarima u parlamentu, preneli su podgorički mediji.

Kazao je da su se saglasili da fokus nove vlade bude na socio-ekonomskim i institucionalnim temama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.