U trendu

Masovni protesti u Manili uoči dolaska Trampa, „radili“ vodeni topovi i suzavci (foto, video)

Policija u Manili upotrebila je danas vodene topove kako bi sprečila stotine demonstranata da dođu do Ambasade SAD u Manili, nekoliko sati uoči dolaska američkog predsednika Donalda Trampa na regionalni samit na Filipinima, koji su njegova poslednja stanica tokom turneje po Aziji.

Noseći plakate s natpisom „otkačite Trampa“ i „dole američki imperijalizam“, policija u zaštitnoj opremi s pendrecima zaustavila je levičarske demonstrante, koristeći i vodene topove.

„Tramp je izvršni direktor imperijalističke vlade SAD. Znamo da je ovde da insistira na nepravednim ugovorima između Filipina i SAD“, smatra 18-godišnji student Aleksis Dendej.

Predsednik SAD bi trebalo danas da dođe na Filipine, gde treba da se sastane sa liderima Asocijacije nacija jugoistočne Azije (ASEAN) i drugim istočnoazijskim zemljama, nakon što je u Vijetnamu učestvovao na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje.

Tramp se juče sastao sa filipinskim predsednikom Rodrigom Duterteom na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Vijetnamu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.