U trendu

Medojević: Abazović da vrati mandat

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević pozvao je danas odlazećeg potpredsednika vlade i mandatara Dritana Abazovića da vrati mandat, jer je, kako je poručio, kriza u Crnoj Gori je suviše ozbiljna i duboka i traži drugačije lidere.

„Dritan treba da vrati mandat. Kriza je suviše ozbiljna i duboka i traži lidere koji mogu da ujedine naciju, povrate poverenje građana u sopstvene mogućnosti, institucije i veru u budućnost“, napisao je na svom fejsbuk profilu Medojević, koji je i predsednik Pokreta za promjene.

Poručuje da Abazović to nije.

„Dritan i njegov eksperimenti sa slabom vladom nastalom prevarom birača i prekrajanjem izborne volje, to nisu. Naprotiv“ naveo je Medojević.

Upozorio je da je, kako kaže, vreme političkog šibicarenja prošlo.

Ukazao je da stanje u zemlji zahteva odgovornost, ozbiljnost, iskustvo, patriotizam i veliku požrtvovanost.

„Narodu treba reći istinu, ma koliko ona bila neprijatna i bolna. Vlada nacionalnog jedinstva treba da bude hrabra i poštena i da ima nultu toleranciju prema korupciji, ratnom profiterstvu, lopovluku, švercu i kriminalu“ napisao je Medojević.

Poručio je da samo takva vlada najšireg nacionalnog konsenzusa ima šanse da provede ovaj, kako navodi, „polupani i opljačkani brod, sa posvađanom posadom kroz Scile i Haribde i oluje stvaranja novog svestkog poretka“.

Aktuelna vlada Zdravka Krivokapića je u tehničkom mandatu pošto joj je izglasano nepoverenje u parlamentu početkom februara.

Abazović je od predsednika Mila Đukanovića dobio mandat za formiranje manjinske vlade na osnovu tvrdnji da ima parlamentarnu većinu.

Poziv da Abazoić vrati mandat juče je uputio i vršilac dužnosti predsednika crnogorske Skupštine Strahinja Bulajić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.